Floradak

Het Floradak is een extensief groendak met een intensief karakter. Door het speciale 3-lagige systeem waaruit het groendak opgebouwd is, is het groener en heeft het een intensief uitzicht. Het wordt geplaatst door bedrijven die de groene gedachte en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Zij genoten hiervoor een speciale opleiding om aan de eisen van Floradak te kunnen voldoen.

Door de uniek ontwikkelde elementen Florapanel, Floratex Florasubstra en Floramyco kan de dikte van het groendak beperkt blijven, maar zijn wel alle bevorderende elementen voor een goede plantengroei aanwezig. Zo zorgen de drainage en het substraat ervoor dat er net voldoende water wordt vastgehouden, zonder dat de planten permanent met hun wortels in het water staan.

Het aanbod aan verschillende begroeiing is bij een Floradak groter dan dat van een extensief groendak. De specifieke keuze blijft echter afhankelijk van de substraatdikte.

Door een Floradak te kiezen geniet de eindgebruiker van een opvolging van zijn groendak, samen met een garantie. Om het behoud van een mooi Floradak te beogen zijn een toezichtscontrole met onderhoud mogelijk.

Voor meer info over Floradak: www.floradak.be

Enkele referenties